درس هایی از معاد (علل نگرانی از مرگ)
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه فرمایید.
سلسله درسهایی از معاد
درس ششم: علل نگرانی از مرگ و معاد
سؤال: اگر انسان جاوادانه است و با جدا شدن از بدن در مرحلهی نوینی از کمال خود گام برمیدارد، پس علت نگرانی اکثر آنها از مرگ چیست؟
جواب: در پاسخ به این سؤال به موارد ذیل اشاره میشود:
1 ـ تصور غلط از مرگ: انسان از یک طرف آرزوی خلود و جاودانگی دارد و از طرف دیگر به مرگ به دید نابودی و ناکامی از رسیدن به آرزوی فطری خود مینگرد. روی همین حساب است که از مرگ گریزان است. اما اگر از اشتباه بیرون آید و به متوجه گردد که مرگ به معنای نابودی نیست بلکه به معنای ورود در عرصهی جاودانگی است، نگرانی او زائل میگردد.
2 ـ انس به دنیا و فراموشی یاد خدا: عدهی زیادی از انسانها به تدریج به دنیا انس میگیرند و به آن علاقمند میگردند. این علاقه تا حدی پیش میرود که از آخرت روی گردان شده و تنها به دنیا میاندیشند. چنین انسانهایی به مرگ به دید حادثهای مینگرند که آنها را از معشوقشان دور میکند. روی همین حساب است که از آن متنفرند.
3 ـ نگرانی از عاقبت اعمال: عدهی زیادی از مردم به خاطر اینکه پروندهی اعمال خود را سیاه میبینند، و آخرت خود را خراب میبینند، مرگ را به عنوان شروع عذاب و رسیدگی به پروندهی متعفنشان میبینند. روی همین حساب است که از مرگ منزجر هستند. مردی از ابوذر پرسید چرا ما از مرگ کراهت داریم؟ ابوذر گفت: چون دنیا را آباد و آخرت را خراب کردید؛ لذا کراهت دارید که از آبادانی به سوی خرابی انتقال یابید.
پی نوشتها: . اصول کافی، جلد2، صفحهی457.
«««مطلب قبلی مطلب اوّل مطلب بعدی»»»